szazu

Wednesday, May 02, 2012

Életjel, bárónő, mandala és miegymás

Jelentkezem, élek és kézimunkázok továbbra is, de a technika folyamatosan megtréfál..
A jelentkezésem óta hímeztem egy kutyust is, de nincs meg a fotója, pedig én lefotóztam - legalábbis szerintem:-) De sebaj, volt kötés, horgolás, hímzés az elmúlt időszakban. A felső sorban lévő mandala a legújabb darab, nagyon jó volt hímezni, szerettem.  Még mosásra-vasalásra-keretezésre vár, de azt már csak a hétvégén teszem meg. Még a télen rendeltem a Naplemente fonalat a Barkafonalból, ebből készült a kendőcske és a folyamatos horgolt kedvenc, a hurkos szőnyeg. A középső sor jobb oldalán lévő dupla négyzet a konyhámban van, a kerek pedig még most készül. A kerek nagyon jó kis tömör, sajnos normális közeli fotót nem tudtam csinálni:-( Az oda-vissza sorokban horgoltnál csak minden visszája sor hurkos, a kör alakúnál minden sor, így nagyon jó rálépni - tetszik:-)
Amit tegnap kezdtem el, az egy Mirabilia sellő, megvettem hozzá a szép MillHill gyöngyöket,  Kreinik fonalat és a még szükséges 5-6 darab nagyobb díszt. Úgy gondolom, hogy először a sima x-eket kell kivarrni, és csak utána a gyöngyöket meg a Kreinik fonalat - ha nem jól tudom, légyszi valaki világosítson fel! Még sosem varrtam ilyet!  De persze azért este a fejébe muszáj volt 6 db gyöngyöt felvarrni, csak hogy lássam, jó lesz-e:-DDD Ennyit most, amint látványosan haladok a sellővel, jelentkezem, ha a fényképezőm is úgy akarja!
És persze a bárónők majdnem lemaradtak, így más ezt csak így simán mutatom meg! Ez régi vágyam volt ám, legalább 4 éve várt, hogy kivarrjam!

2 comments:

Tündérke said...

Alig győztem kapkodni a fejem, egyik szebb mint a másik :-)
A Naplemente fonalnak tényleg remek színe van, nagyon jó lett a kendő.
Nem semmi munka lehetett a bárónőket kivarrni, nagyon tetszik :-)
A gyöngyöket biztos, hogy a legvégén kell felvarrni, sőt, asszem csak vasalás után szokták. Kreinikről nincs tapasztalatom, remélhetőleg jár erre egy még szakértőbb elme :-)

szazu said...

Köszönöm szépen a dícsérő szavakat, no meg a tippet is.. A vasalásra látod, nem is gondoltam... de valószínű - sőt biztos- hogy igazad van, nem biztos, hogy a gyöngyök jól bírnák a vasalót:-) Köszi még egyszer!!