szazu

Wednesday, January 27, 2010

Ismét terítő, sál és egyebek

Először is az elkészült dolgok: a miskolci minitalin beleszerettem ebbe a Klimt képbe, az egyik hímzőtárs hölgy már kivarrta. Meg is találtam a mintáját- mily meglepő:-) - és ki is varrtam. Gyorsan haladt, nem sok x van benne, leginkább kontúröltéssel készült. A keret kicsi, az alján egy darabka vissza van hajtva, de ilyen keretem volt itthon. Majd egyszer kap egy nagyobbat:-)
Alatta a lányomnak kötött sál van, ezt gombostűzve, blokkolva szárítotttam, mégis összekunkorodik. Valakinek van valami ötlete, hogy ezt miért van?? Mert nekem nincsen.... De azért tetszik a lányomnak és hordja is. Jó puha. A minta nagyon egyszerű, a második egységtől már nem is kellett papírt nézni hozzá, ami nem hátrány, ugyebár?:-)
És igen: már megint ugyanaz a hardangeres terítő! Az első úgy járt, hogy mire elkészült, az asztal, amire készült, megszűnt számomra létezni, így elajándékoztam. Most megint van egy méretes asztal a konyhámban, így újra elkezdtem ugyanazt a terítőt. Hiába no, nagyon tetszett! A bal alsó képen egy újabb fürdőszoba - szőnyeg van készülőben, ez szintén a lányomnak. Bírom ezt a wriggly- horgolást- magyarul sajna fogalmam sincs, hogy kéne írni. Érdekes horgolni, mert a barackszín egyfolytában készül, nem győzöm tekergetni a kezemben az alapot. A hiányzó helyekre színes virágok jönnek, majd jön még fotó róla! Ezekkel a darabokkal el leszek egy darabig. De azért majd adok helyzetjelentést! Mindenkinek további jó bökögetést kívánok!

10 comments:

Anice kötős blogja said...

Nagyon szép a Klimt képed és a hardangeres terítő miatt pedig minden elismerésem.

A sálhoz lenne egy javaslatom, ha nem bánod: a visszájáról nedves ruha alatt átgőzölném vasalóval kicsit kigombostűzve oldalról a széleket, hogy ne ugorjon össze alatta. Sajnos ha nem tiszta gyapjú, akkor hamarabb összekunkorodik. Én még a keményítős spricnin is gondolkodom, hogy legközelebb kipróbálom azt is.

Jutus said...

Sajnos a sál nekem is kunkorodik egy kicsit,ezért körbe horgoltam.Nagyon tetszik a hardangeres terítőd,még nem is láttam ilyet,de megmozgatta a fantáziám!:D Kíváncsi vagyok milyen lesz készen!!!

szazu said...

Köszönöm a gyors válaszokat.. a gőzölést kipróbálom. A keményítős nekem is eszembe jutott, de a lánykámnak pont azért tetszett, mert jó puha:-) A hardangeres terítő első darabját a szazu.mulitply.com oldalon láthatjátok, a fotók között van, a 2008-as munkák között. Ez már a második ilyen terítő lesz, amit kivarrok. Hiába no, ismétlés a tudás atyja:-)

szazu said...

Köszönöm a gyors válaszokat.. a gőzölést kipróbálom. A keményítős nekem is eszembe jutott, de a lánykámnak pont azért tetszett, mert jó puha:-) A hardangeres terítő első darabját a szazu.mulitply.com oldalon láthatjátok, a fotók között van, a 2008-as munkák között. Ez már a második ilyen terítő lesz, amit kivarrok. Hiába no, ismétlés a tudás atyja:-)

Betty said...

Szia villámkezű Csajszi!! :-D

Nagyon szépeket csináltál/csinálsz megint!!

helen said...

Szia! Megen nagyon szépeket alkotsz! Villámgézáné vagy te, azt hiszem :)

Sál: általában a műszálas, vagy magas műszál tartalmú fonalak nem blokkolhatóak igazán... :(

helen said...

BOLDOG-BOLDOG születésnapot :))))

szazu said...

Évi!
Köszönöm szépen!! ejh, öregszek, a fene egye meg... akkor látom igazán, amikor az unokámra nézek, aki nyáron 6! éves lesz!! Puszi és még egyszer köszi!

N. Andi said...

Kedves Szazu!

Igazán gyönyörűek a munkáid, csodálattal nézem őket!
A Klimt kép nagyon megtetszett, de sajnos sehol nem találom a mintáját, színkódját.
Júniusban születik a kisbabám és az orvosomnak szeretném elkészíteni ezt a képet!
Esetleg lenne arra lehetőség és mód, hogy a mintát és a színkódokat megkaphassam Tőled?
Bízom benne, hogy kérésemmel nem bántalak meg!
Üdvözlettel: Németh Andrea

N. Andi said...

Kedves SZAZU!

A fekete-fehér Klimt kép gyönyörű, már olyan régóta szeretném kihímezni én is, de sajnos sehol nem találom ennek a konkrét képnek a mintáját és a leírását...
Hamarosan megszületik az első kisbabám, és a kedves orvosomnak szeretném kihímezni ajándékba...
Szeretném megkérdezni, hogy esetleg el tudnád-e nekem küldeni a mintát és a leírást, nagyon sokat segítenél!
Előre is nagyon köszönöm: Andrea (n.andrea.e@gmail.com)