szazu

Tuesday, August 05, 2008

Kicsit most más

Most egy kicsit másról írok Nektek, mint a kézimunka, bár ez nem szokásom. Ezt most mégis meg kívánom osztani: a sors szerencsétlen fintora folytán egyedül maradtam... a lányom férjhez ment- ez nem szerencsétlenség- a férjem becsajozott és elköltözött. Ez utóbbi már inkább az. Így egyedül maradtam a problémáimmal.. azaz mégsem!!!! Szerencsére olyan család vesz körül, akikben maradéktalanul megbízhatok, és bármiben bármikor a segítségemre sietnek. Ez igaz a lányomra, vejemre, sógornőmre és az öcsémre.. Egy rövidke történet a tegnap estéről:
a monitorom már egy ideje haldoklott, de eddig egy-egy jól irányzott füles visszahozta élet-és működési kedvét. Nem így tegnap este.. msn-elés és töltögetés közben beadta a kulcsot. Mindezt tette a köcsög este 8 körül. A sógornőm épp walkie-talkie-zott nekem- szerencsére olyan közel laknak, hogy így tudunk kommunikálni. Elrebegtem bánatom, és lássatok csodát! Az öcsém kézben megfogta a saját monitorát és negyed óra múlva már ismét használhattam a számítógépemet:-) Azt hiszem ez a család és köszönönetet mondok a sorsnak, hogy ilyen rokonsággal lettem megáldva. Ennyit szerettem volna az "egyebek" címszó alatt elmesélni.
De most már rátérek a kézimunkára: nyílt titok, hogy Flower-nek készítettem babaköszöntőt, ami most már csak a bébi megszületését várja, hogy a nevet és egyéb adatokat belehímezhessem. Ezt értelemszerűen csak ezek után mutathatom meg, legyen meglepetés!
Azóta Lanarte Mór lány című képét hímezem, egy nagyon kedves barátnőm kérésére. Jó nagy munka ,több napja hímezem, de értékelhető haladás még nem látszik, amint lesz, mutatom!
Ancsa amigurumis horgolásai nagyon beindították fantáziámat, ismét egy olyan kézimunka-fajta, amit még nem csináltam.. persze, hogy töltöttem le sok-sok mintát hozzá! Tényleg kevés egy élet, hogy mindazt megalkossam, ami nagyon tetszik, legyen az xszem, hardanger, horgolás vagy kötés..Tudom, hogy ezzel Ti is így vagytok, sokszor eszembe jut az nlc-n folytatott beszélgetés, miszerint vajon mit kezdene egy pszichológus népes társaságunkkal?:-)))
Ide kapcsolódik, hogy Judillától ismét kaptam egy díjat, amit ezúton is köszönök. Valóban nem vagyok egyedül: a fentiekhez kapcsolódóan hogy is lehetnék egyedül, amikor ilyen család és
kézimunkás barátok vesznek körül???? A díj továbbadását megteszem, és tényleg szívből, nem nézve azt, hogy van-e már neki. Díjazottjaim ( a sorrend teljesen mellékes):
Amotae, Bucilla, Ercsu, Ninocska, Ralina, Zsuzsa, Polly

7 comments:

helen said...

Köszönöm szépen! És gratula az összetartó családhoz! Nem mindennapi, ha az ember ilyen környezetben élhet!

Cimpulusz said...

Hát Te is kapsz hideget-meleget, mint én...úgy látszik ez a becsajozós dolog kezd így általánosodni a régi hímzőscsajok között (ezek lenék ugye mi :))...én nem tudom megérteni ezeket a palikat...
Úgy várlak októberben a kméti talin, ha lesz időd és lehetőséged eljössz ugye!?Olyan jó lenne megint pletyizni, Flow minikéjét meggyúrkálni:))))

Ralina said...

Heni, épp ez jutott eszembe nekem is. Rájár a rúd a kézimunkás lányokra. De örülök, hogy ilyen remek családod van!
És köszönöm szépen. :o)

szazu said...

Hát igen, úgy látszik, így járunk sorban...
Cimpulusz:hát ha le tudok valahogyan jutni, akkor biztosan ott leszek!! Flow nem tudom, jön-e majd a picurral.. de majd megdumáljuk még! De köszi, hogy vársz rám, ez is jól esik!
És a biztató szavak is! Köszi
Zsuzsa

ercsu27 said...

Nagyon szépen köszönöm a díjat!
A történetünk is ugyanaz, szóval igazán együtt tudok érezni veled. Nagyszerű, hogy ilyen klassz családod van!

ercsu27 said...

Miért nem szóltál a VS miatt???? Nagyon szívesen segítettem volna!

szazu said...

Jaj, Ercsu, igazán sajnálom, hogy egy cipellőben járunk...
Köszönöm, hogy segítettél volna.. a másik készletem a Friendship sampler, csak most az nincsen időm elkezdeni..
Puszi és szebb napokat!