szazu

Friday, October 19, 2007

Készen van!

Elkészültek a kötött és horgolt vállbigyóim:-) A horgolt stóla immáron másodszor, pont olyan méretű, mint az első, azaz rojtok nélkül 210 cm.
A kötött kiri kendőm ilyen lett, az utolsó négy sorra nem maradt az eredeti színű fonalból, így lett ilyen kékes-szürke. A méretével végülis meg vagyok elégedve, a magassága 92 cm, a szélessége 194 cm lett. Nagyon jó volt a kendőt kötni, élveztem végig. Van még itthon zöld mohair fonalam -ebből több van, mint három gombóc- azt hiszem, egy még nagyobb kendőre benevezek vele, csak már más mintával!
A leveles párnám haladgat, de már megvan a következő terv: a kis hároméveseknek - unokámnak és keresztfiamnak- hímezek egy-egy falvédőt, az abc betűivel. A betűk mellé tervezek egy-egy kis ábrát is, mint pl a - autó, b-béka..stb. A végén felvarrom a négyzeteket valami jópofa anyagra. Egyenlőre polár anyagban gondolkodom, de ha valakinek van jobb ötlete, szívesen várom, hogy megossza velem! A négyzeteket 50x50 szemesre gondoltam, a figurákat pedig tényleg kis egyszerűnek tervezem. Folyik az abc-hez illő kis ábrák keresgélése:-)

7 comments:

helen said...

Hú, nagyon jók lettek!

Az aplikációs dologban nem tudok segíteni, nem értek még annyira hozzájuk. Csak elémletileg :D

Cimpulusz said...

nagyon tuti!:)
juttasd eszembe hogy nézek hétfőn neked abc-képes társításos mintát;)Perimunre meg Dimre emlékszem,de végig kell bogyiznom...

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
szazu said...

Szia Heni! Légyszi írj egy mailcímet, ahova 12 megás file-t lehet küldeni. Ennyi a leveles minta csomizva!

Kicsiny Györgyi said...

Szia Szazu!
nagyon szép lett a kendőd, gratula! Láttam elkezdve Kecskeméten. Én is most kötöm, pont Kecskeméten vettem hozzá fonalat, három gombócot. Remélem elég lesz!
Majd mutatok képet, épp most fabrikálok össze egy blogot, ahol majd megmutathatom.
Üdv
Györgyi

szazu said...

Györgyi: Szuper, hogy te is elkezdted, nekem is három gombócom volt, de nem tudom, hogy hány méter volt a gombócban, nincs rajta a papírján! A blogod címét majd kérem ám!

Kicsiny Györgyi said...

Szia szazu, 221 méter van egy motringban, remélem szép nagy lesz majd.
A mai állás megtekinthető itt:

http://narancsjam.blogspot.com/

Szívesen látom mindannyiótokat, én is olvasgatlak benneteket egy ideje.
Remélem, most már kitartóbb leszek, ez a harmadik blogkezdeményezésem :-)